Vaillant kondenzációs kazán

A kondenzációs gázkazánok gyártótól és típustól függően több csoportra oszthatóak. Az egyik jelentős forgalmazó cég a Vaillant. Magyarországi leányvállalata 1992-től kezdve működik. Többek között oktatási szemesztereket tartanak a kondenzációs technikáról a folyamatosan növekvő hallgatóság számára, valamint népszerűsítik a kondenzációs kazánokat Magyarországon.

A Vaillant kondenzációs kazánok élen járnak a gáztakarékosságban és a termékre vonatkozó élettartam hosszúságát tekintve. A főbb előnyei, újdonságai az alábbiakban foglalhatók össze. Mindenekelőtt csendesebb, biztonságosabb és még inkább energiatakarékosabb működést ígér. Speciális füstgázszenzorral (atmoGUARD–System) nyújt védelmet a kéményből esetlegesen visszaáramló gázokkal szemben. A hatékonyabb rendszerfelügyelet érdekében nyomásmérő szenzorral, valamint a fűtővíz oldalon tisztítható szennyfogó szűrővel van ellátva.

A kondenzációs hőcserélő átdolgozott, kettős rétegű nemesacél (coilos). Különböző módokon (be)állítható bypass segítségével könnyedén illeszthető a fűtési rendszerhez. Automatikus 2-fokozatú keringtető szivattyúval (PLUS és ecoTEC PLUS) van felszerelve. A kombi kondenzációs kazánoknál még pontosabb aqua-sensor (víz-érzékelő) működik. A Vaillant kondenzációs kazánok kisebb méretűek és súlyúak.

A Vaillant számos terméket gyárt a kondenzációs kazánok kezelésének könnyebbé és felhasználóbaráttá tétele érdekében. Ilyenek például az új (2011) calorMATIC szabályozók, melyek a kondenzációs kazánok beállításánál és felügyeleténél lehetnek fontosak: a programozást jelentősen leegyszerűsítik és megkönnyítik, kezelésük egy mobiltelefonéhoz válik hasonlóvá. A geoSTOR VIH RW 400 B szolár melegvíz-tároló, amely alacsony fűtési hő szükséglettel dolgozik, szintén egyike a Vaillant kondenzációs kazánok modern tartozékainak.

További újdonságot jelent a Vaillant atmoVIT állókazánok kínálata. Az 16 kW-os teljesítményű, egy- illetve kétfokozatú égővel ellátott állókazánok ideális alternatívái a hagyományos működésű kazánoknak és gázkészülékeknek, amennyiben az árakat és az energiatakarékosságot vesszük figyelembe beruházáskor.