Baxi kondenzációs kazánok

A BAXI egy ismert kazángyártó cég, amely 2011-ben számos átalakítást hajtott végre termékstruktúrájában és kínálatában. A BAXI kiindulópontja a folyamatos innováció és technológiai fejlesztés, ugyanis a kondenzációs termékek elterjedésével a piaci igények is folyamatosan bővülnek, változnak.

A BAXI kondenzációs kazánokra vonatkozó kínálatában jelenleg egyaránt szerepelnek a LUNA3 HT COMFORT és a LUNA3 SYSTEM HT sorozatok. Ezen egységek továbbfejlesztései, utódai a LUNA PLATINUM és a LUNA DUO-TEC kazáncsaládok. Érdemes közelebbről megismerkedni a két új készülékkel, és más új termékcsaládokkal is.
A LUNA PLATINUM széles, 1:10 arányú modulációs tartománnyal rendelkezik, ez lehetővé teszi a készülék folyamatos üzemelését, ezáltal a lehető legmagasabb éves hatásfokot tudja biztosítani. Egyik fontos tartozéka a GAC (Gas Adaptive Control) rendszer; ez folyamatosan ellenőrzi a bejövő gáz minőségét, és ahhoz igazítja a kazán működését. Kivételesen hatékony szabályzásuk, IPX5D elektromos védettségük és modulációs keringtető szivattyúval való felszereltségük különösen modernné teszi őket.

A LUNA DUO-TEC önmagában egy kifinomult, magas műszaki színvonalú termék. Jellemzői hasonlóak, mint a már említett LUNA PLATINUM képességei, felszereltsége, a modulációs tartománya viszont 1:7 arányú, tehát kevésbé széles, de a termékcsaládhoz képest ez így, önmagában viszont komoly teljesítmény.
Újnak számít a nagy teljesítményű, fali fűtéskazánok esetében a LUNA DUO-TEC MP sorozat is. A sorozat tagjaiba beépítésre került egy 4 baros biztonsági szelep, valamint a modulációs keringtető szivattyút is tartalmazzák (az MP jelölés erre vonatkozik).

Egy másik BAXI kazáncsalád, a POWER HT (szintén fali fűtéskazán) is újításokon ment keresztül. A POWER HT 1.1500 képviselte legmagasabb eddigi teljesítmény a 150 kW-os hatásfok volt, az új változatai azonban már elérhetik a 320 kW-ot is.

Amit még fontos kiemelni, hogy a BAXI kazánok képesek együttműködni más fűtő berendezésekkel is: rendszerkialakítástól függően egybeköthetőek akár szolár rendszerrel, vízteres kandallóval vagy éppen vegyes tüzelésű kazánnal (az összekapcsoláshoz azonban, mint a legtöbb kondenzációs kazán esetében, alkalomadtán szükség lehet kiegészítő berendezésekre is, például fűtési pufferre, hőcserélőre, hidraulikus váltóra).